Održana Prezentacija istraživanja „Potrebe, interesi i društvena uključenost mladih na području lokalne zajednice“ u Koprivničko-križevačkoj županiji

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u petak je 25. veljače održana Prezentacija istraživanja „Potrebe, interesi i društvena uključenost mladih na području lokalne zajednice“. Istraživanje su zajedno proveli Obiteljski centar i Županijski savjet mladih, a prezentaciji se odazvalo preko 50-ak predstavnika regionalne samouprave, škola, obrazovnih ustanova, udruga i članova političkih pomladaka. Sve goste je pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je zahvalio Savjetu i Obiteljskom centru na ovako opsežnom projektu, a prezentaciji su prisustvovali i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota.

Dobru suradnju Savjeta i Centra objasnio je Hrvoje Ištvanović koji se kao predsjednik zalaže za osnivanje ovakvih savjeta u svim sredinama Županije. Rezultate istraživanja je predstavila i analizirala ravnateljica Željka Koluder Vlahinja. Zabrinjava što 46 % srednjoškolaca nije uključeno u organizirane aktivnosti u lokalnoj zajednici, a anketirano ih je prevo 700. Mali je i postotak onih koji volontiraju, ali ipak gotovo 50% mladih očekuje da lokalna zajednica pokaže više sluha za potrebe mladih. Iznesene su i smjernice za rad s mladima koje uključuju rad „s mladima za mlade“ , sustavno informiranje i poticanje na društveno koristan rad.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Obiteljskom centru Koprivničko-križevačke županije, a rezultati će biti prezentirani i na kolegiju načelnika i gradonačelnika.