Održana konstituirajuća sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije

Novoizabrani sastav Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije održao je 13. srpnja 2012. godine, u prostorijama Županije, konstituirajuću sjednicu.

Sjednicom je predsjedala predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček, spomenuvši kako je članstvo u Županijskom savjetu mladih prilika predstavnicima mladih da participiraju u tijelima vlasti te da pomoću tog instrumenta izražavaju htjenja mladih i pridonesu ostvarenju čujnosti glasa mladih. Istaknula je kako se od Savjeta očekuje brza reakcija i mnogo ideja.    

Županijski savjet mladih, ispred izvršne vlasti, pozdravio je i zamjenik župana Ivan Pal, zaželjevši mladima dobrodošlicu u Županiju. Zamjenik Pal pohvalio je rad prošlog saziva Savjeta te napomenuo kako je siguran u nastavak realizacije dobro uspostavljene suradnje s mladima.

Jednoglasnom odlukom, na dvogodišnji mandat, za predsjednika Županijskog savjeta mladih izabran je Dario Car iz Borja, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Martina Kukec iz Koprivnice.

Dario Car predstavio je nazočnima smjernice rada kojima bi se novoizabrani Županijski savjet mladih u narednom periodu trebao baviti, a u čemu su ga članovi i podržali.

Predložene su izmjene Poslovnika o radu te naglašena potreba jačanja veza s udrugama i savjetima mladih.

Dogovoreno je kako će se iduća sjednica održati krajem kolovoza, na kojoj će se raspraviti ideje o unapređenju položaja mladih u javnom životu Koprivničko-križevačke županije.

Helena Matica Bukovčan, dipl. iur.
Viša savjetnica za poslove Županijske skupštine