Održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

Danas, 16. lipnja u zgradi Gradske vijećnice u Koprivnici održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije.

Dnevni red bio je sljedeći:

1. Izbor mandatnog povjerenstva

 Za predsjednicu mandatnog povjerenstva izabrana je gđa. Renata Husinec, a za članove gosp. Ivan Popec i gđa. Slavica Ileković.

2. Izvješće mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Županijske skupštine

– Utvrđivanje najstarijeg člana Županijske skupštine koji će predsjedavati sjednicom,

– Svečana prisega članova Županijske skupštine

Najstariji član Županijske skupštine je gosp. Slavko Konfic, i on je predsjedavao konstituirajućom sjednicom Županijske skupštine.

Danas su prema poslovniku svi članovi Županijske skupštine dali prisegu.

3. Izbor povjerenstva za izbor i imenovanje

Na konstituirajućoj sjednici izabran je odbor za imenovanje; predsjednik odbora je gosp.Ivan Vuk; potpredsjednik odbora je gosp. Zlatko Horvat; članovi su; gosp. Zdravko Gašparić, gđa. Irena Jagarinec, gosp. Milivoj Androlić, gđa. Milica Fuček i gosp. Zoran Šestak.

4. Izbor predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine

Za predsjednika Županijske skupštine izabran je gosp. Damir Felak,  za potpredsjednike Županijske skupštine imenovani su gosp. Miklobušec Vlado i gosp. Vuk Ivan.

Izvršena je i nadopuna dnevnog reda;  

5. Izbor odbora za Statut i poslovnik .

Za predsjednicu Odbora za statut i poslovnik izabrana je gđa. Verica Rupčić, potpredsjednik gosp. Vjekoslav Mužinić,  članovi su gosp. Marijan Ivančan, gosp. Stjepan Henezi.

6. Izbor predsjednika, potpredsjednika i članova Odbora za financije i proračun

Odbor za financije i proračun biti će izabran na sljedećoj županijskoj skupštini koja će se održati krajem mjeseca lipnja.