Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije

U ponedjeljak, 23. listopada u prostorima Županijske uprave održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Članove savjeta uvodno je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji im je poručio kako ih očekuje odgovoran i težak posao na razvoju suradnje Koprivničko-križevačke županije i organizacija civilnog društva te je naglasio važnost njihove savjetodavne uloge.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na izbor novog vodstva Savjeta, gdje je jednoglasno za predsjednika izabran Robert Vulić, a za njegovu zamjenicu Vesna Peršić Kovač. Novi predsjednik Vulić zahvalio je na ukazanom povjerenju, dodavši kako godinama aktivno djeluje u civilnom sektoru, nakon čega je zamjenica Peršić Kovač predstavila informacije o radu Savjeta u proteklom mandatu.

Savjet je odlukom Županijske skupštine osnovan 2014. godine, ima sedam članova i njihovih sedam zamjenika, a sastoji se od predstavnika organizacija civilnog društva, Koprivničko-križevačke županije i Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županije. Među brojnim aktivnostima, potrebno je naglasiti kako je Savjet sudjelovao u izradi Akcijskog plana za suzbijanje korupcije od 2015. do 2017. godine, izradi Etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao i Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću te redovito provodi edukacije o natječajima i načinima financiranja programa i projekata organizacija civilnog društva.

Na kraju sjednice razmotren je Nacrt Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

Služba ureda župana