Održana konstituirajuća sjednica Savjeta za branitelje i stradalnike Domovinskog rata

U srijedu, 23. prosinca, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za branitelje i stradalnike Domovinskog rata s područja Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika Savjeta imenovan je g. Dražen Keleminec, a ostali članovi su: g. Milan Bigula , g. Miljenko Car, g. Zvonko Filipčić, g. Kruno Sajko, gđa. Vesna Babec, g. Mladen Pavković, gđa. Josipa Franja, g. Rober Vulić, g. Miralem Alečković (predstavnici braniteljskih udruga), gđa. Snježana Bos-Pofuk (predstavnica Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije), gđa. Gordana Starčević Štefić (predstavnica Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti) i gđa. Snježana Živko (udovica poginulog branitelja).

Savjet za branitelje i stradalnike Domovinskog rata osnovan je sa zadaćom da prati i proučava stanje i problematiku socijalnog položaja branitelja i stradalnika Domovinskog rata na području Koprivničko-križevačke županije, te da županu predlaže mjere njegovog unapređenja. Savjet ima ulogu razmatrati pitanja koja se odnose na utvrđivanje politike i donošenje akata od značaja za socijalni položaj branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Također razmatra inicijative udruga usmjerene ka poboljšanju socijalnog položaja branitelja i stradalnika Domovinskog rata, te prati i potiče razvoj međusobnih odnosa Županije i udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata radi osiguranja sustavnog i razvojnog suradničkog odnosa Županije i tih udruga.

Konstituirajućoj sjednici Savjeta prisutan je bio zamjenik župana Darko Sobota, koji je u kratkom obraćanju naglasio da je navedeni Savjet prvo dosad osnovano tijelo u Županiji koje se bavi problemima branitelja. Pohvalio je g. Dražena Keleminca i g. Milana Bingula, na čiju inicijativu je osnovano ovo tijelo, kao i predstavnike udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata koji su pristali raditi u Savjetu. Istaknuo je da se jedino zajedničkim nastupom može omogućiti bolji život braniteljima, koji su nažalost sve zapostavljeniji u društvu.

Predsjednik Savjeta Dražen Keleminec zahvalio se županu što je omogućio osnivanje ovog radnog tijela, izrazio je uvjerenje da će se njegovo formiranje opravdati, te da će se uspjeti u cilju jačanja dostojanstva branitelja. Sljedeći sastanak Savjeta za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Koprivničko- križevačke županije najavio je za početak sljedeće godine.