Održana konferencija “Zaposli se u Hrvatskoj”

U organizaciji Jutarnjeg lista i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pod pokroviteljstvom Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu je održana konferencija “Zaposli se u Hrvatskoj”, kojoj je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Cilj ove konferencije je promicanje pozitivne slike o mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja, koje se okreću mladima kako bi budućnost ostvarili u svojoj zemlji te se realizirali u poslovnom svijetu.

Na konferenciji su predstavljene informacije o mogućnostima koje pružaju mjere aktivne politike zapošljavanja. Naglasak je bio na mjeri samozapošljavanja koja potiče poduzetnički duh, potpori za zapošljavanje (pripravništvo), koja omogućuje stjecanje prvog radnog iskustva svima koji su završili visoko obrazovanje i ulaze u svijet rada te specijalizirane programe zapošljavanja sufinancirane sredstvima Europskog socijalnog fonda, koji odgovaraju izazovima na tržištu rada. O mjerama su govorili ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

U okviru konferencije je održana prezentacija kampanje “Zaposli se u Hrvatskoj“, koja široj javnosti predstavlja primjere dobre prakse realizirane uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja i specijaliziranih programa zapošljavanja, koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Održana je i panel-rasprava u dva dijela. U prvom dijelu raspravljat će se o temi „Kako se zaposliti u Hrvatskoj“, a u drugom dijelu panel-rasprave je obrađena tema  „Kako članstvo u EU pomaže u poticanju zapošljavanja i promociji poduzetništva“. Nakon panela, upriličeno je potpisivanje ugovora 58 subjekata u programu  „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, sufinanciranih sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije