Održana konferencija o lokalnom partnerstu za zapošljavanje

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatska gospodarska komora organizirali  su konferenciju „Lokalna partnerstva za zapošljavanje – nova uloga za nove zadatke“ koja se održala 13. i 14. prosinca 2012. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

Cilj konferencije bio je da se na temelju dosadašnjih iskustava vezanih za uspostavu i rad lokalnih partnerstva za zapošljavanje otvore pitanja njihovog daljnjeg rada i moguće institucionalizacije.

Prvi dan Konferencije raspravljalo se o dosadašnjem radu pojedinih lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao i o Strategijama razvoja ljudskih potencijala, te izazovima s kojim se lokalna partnerstva za zapošljavanje trenutno suočavaju.

Drugi dan raspravljalo  se o daljnjem radu lokalnih partnerstava za zapošljavanje i potrebi institucionalizacije tehničkih tajništva i time samih lokalnih partnerstava za zapošljavanje, te prijedloga vezivanja lokalnih partnerstava za zapošljavanje uz županijske skupštine kroz model savjetodavnog tijela s operativnom osobom (ili više njih) u županijama ili mogućnost njihovog institucionaliziranja putem regionalnih razvojnih agencija. Isto tako se raspravljalo o njihovom potencijalnom radu u budućnosti- „nova uloga za nove zadatke“.

U ime Koprivničko-križevačke županije na konferenciji je sudjelovala Marina Horvat Pavlic, pročelnica Stručne službe.

Marina Horvat Pavlic, dipl. iur