Održana je 10. sjednica Županijske skupštine

Deseta sjednica Županijske skupštine Koprivničko – križevačke županije održana je u koprivničkoj Gradskoj vijećnici dana 8. srpnja 2014.

Osim izmjena i dopuna Poslovnika Županijske skupštine, a u svrhu usklađivanja s postojećim zakonskim propisima ali radi i dodatnog povećanja transparentnost rada same Županijske skupštine, članice i članovi razmatrali su i Izvješće o rezultatima provedbe Županijske razvojne strategije koja pokazuje utjecaj raznih mjera, ustrajnosti u provedbi i rezultat provedbe tih mjera ugrađenih u Strategiju.

Članice i članovi Skupštine složili su se o poništenju Javnog poziva za kandidature članova i njihovih zamjenika Županijskog savjeta mladih te donijeli Odluku o osnivanju Savjeta i ponovnom raspisivanju Javnog poziva za isticanje kandidatura. Najviše rasprava i zanimanja izazvale su točke dnevnog reda vezane uz RCGO Piškornica. Jednoglasno je donijeta Odluka o izmjeni Odluke o davanju suglasnosti za uzimanje beskamatnog zajma vrijednog oko tri milijuna kuna, a daljnja rasprava nastavila se o Izvješću o poslovanju trgovačkog društva Piškornica u 2013. godini sa zaključkom kako sve članice i članovi podržavaju strateški projekt Republike Hrvatske vrijedan 70 milijuna EUR-a.

Raspravljalo se i o Planu poduzetničkih zona na području Koprivničko – križevačke županije, te Izvješćima o radu za 2013. godinu i to Županijske vatrogasne zajednice, kao i provođenju mjera prema Programu „Komunalno gospodarstvo“, nadalje Izvješću o konkurentnoj poljoprivrednoj proizvodnji i realizaciji programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva te Izvješću o poslovanju trgovačkog društva Bistra d.o.o. iz Đurđevca.

Isto tako, članice i članovi informirani su o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova i provedbi Programa izvaninstitucionalne skrbi o starijim osobama u 2013. godini.

Župan je ujedno iskoristio priliku da izvijesti o uplati Županije iznosa od 70 tisuća kuna za pomoć poplavljenima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i o tijeku postupka usred odluke da se prodaju poslovni udjeli Županije u trgovačkom društvu“Bistra“ d.o.o. Đurđevac.

Sjednica je okončana pitanjima članova i članica, a na koje je odgovarao župan Koren.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol