Održana 9. Sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U koprivničkoj gradskoj vijećnici u petak, 17. rujna, održana je sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Prihvaćeno je Izvješće o obavljenoj reviziji Proračuna Koprivničko-križevačke županije koja je obavljena od 26. ožujka do 28. lipnja 2010. godine. Donesen je i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja, ali se i razmatralo Izvješće o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije i Izvješće o radu župana za prvih šest mjeseci 2010. godine.

Temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi i Statuta Koprivničko-križevačke županije vijećnici su donijeli i Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta. Donijeta je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije, Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije i Odluka o izmjeni Odluke o mrtvozorstvu. Prihvaćen je Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika u upravnim tijelima Koprivničko-križevačke županije te je razmatrano Izvješće o radu trgovačkih društava „PZC Varaždin“ d.d. i „Ceste“ d.d. Bjelovar. Donesen je i Zaključak o davanju suglasnosti na Zaključak Školskog odbora Osnovne škole Ferdinandovac o prihvaćanju tužbenog zahtjeva Općine Kalinovac.

Dnevni red nadopunjen je točkom u kojoj je jednoglasno donesena odluka o davanju potpore županu za potpisivanje ugovora o izradi projektne dokumentacije za Obrtničku školu u Koprivnici. Prema prijedlogu Kluba vijećnika SDP-a i HNS-a razgovaralo se i o kategorizaciji bolnica pa je ravnateljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ dr. Gordana Slavetić objasnila vijećnicima kako u toj ustanovi neće biti ukinut niti jedan odjel i niti jedno radno mjesto. Kompletno izvješće o tijeku kategorizacije i mjestu koprivničke bolnice očekuje se na slijedećoj sjednici Skupštine.