Održana 7. sjednica Županijskog savjeta mladih

Županijski savjet mladih Koprivničko- križevačke županije 11. veljače 2011. godine u prostorijama Županije održao je sedmu po redu sjednicu. Kao gošća, sjednici je prisustvovala ravnateljica Obiteljskog centra Koprivničko- križevačke županije gospođa Željka Koluder Vlahinja.

Članovi Savjeta dogovorili su konačne detalje oko organizacije Prezentacije istraživanja „Potrebe, interesi i društvena uključenost mladih na području lokalne zajednice“.

Gospođa Koluder je nazočnima ukratko prezentirala dobivene rezultate istaknuvši pri tome, da rezultati dobiveni provođenjem istraživanja nisu zadovoljavajući, ali su optimistični. Napomenula je da je iz istraživanja vidljiv nedostatak zabavnog, kulturnog i sportskog sadržaja koji bi se mogao ponuditi mladima te nedostatak prostora za organiziranje slobodnih aktivnosti.

Županijski savjet se odlučio na Prezentaciju istraživanja kako bi animirao mlade i sve dionike društvenog života na aktivno uključivanje mladih u javni život lokalne zajednice.

Dogovoreno je da će se Prezentacija istraživanja održati 25. veljače 2011. godine u prostorijama Koprivničko- križevačke županije. Rezultati ovog istraživanja će poslužiti kao osnova za izradu Programa za mlade. Članovi Savjeta su dogovorili da će izraditi preporuke za poboljšanje položaja mladih.

Zaključeno je da postoji veliki potencijal za rad s mladim te da će Županijski savjet mladih Koprivničko- križevačke županije u svom radu nastojati doprinijeti što boljem položaju mladih na području naše Županije.

ŽUPANIJSKI SAVJET MLADIH, KOPRIVNIČKO- KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE