Održana 6. sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u petak, 8. veljače 2013. godine, održana je 6. sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Članovi Savjeta jednoglasno su prihvatili ponudu Euroatlantskog kluba Hrvatske o istraživanju potreba, interesa i društvene uključenosti mladih u lokalnoj zajednici. Predviđeni projekt trajao bi 2 mjeseca, a obuhvaćeno bi bilo 1000 ispitanika. Svrha istraživanja je donošenje Županijskog programa za mlade.

Donesen je zaključak o održavanju radionica na kojima bi se osnovani savjeti s područja Županije poticali na aktivno djelovanje za dobrobit mladih. Dogovoreno je kako će se iduća sjednica održati u gradu ili općini koja ima osnovan savjet mladih, s ciljem jačanja uspostavljene suradnje.

Savjet mladih odlučio je poslati pismo preporuke jedinicama lokalne samouprave o potrebi osnivanja savjeta mladih, kao savjetodavnih tijela općinskih i gradskih vijeća.

Donesen je zaključak o poticanju na razvijanje, odnosno rad centara izvrsnosti po uzoru na „Centar izvrsnosti u matematici“ koji djeluje u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica.

Raspravljalo se i o programu „Vršnjačke pomoći“ gdje mladi mogu pomoći jedni drugima, bilo da se radi o pomoći u školskim predmetima ili nekoj drugoj pomoći.

Stručna služba