Održana 5. sjednica Županijskog savjeta mladih

Pozivu predsjednika Županijskog savjeta mladih ,Darija Cara na 5. sjednicu Savjeta odazvali su se predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Ivan Pal.

Na 5. sjednici Savjeta analizirana je nedavno održana „Obuka o savjetima mladih“ koju je Koprivničko – križevačka županija suorganizirala sa Zakladom Friedrich Ebert, Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina s posebnim osvrtom na odnos čelnika izvršne vlasti, predstavničkog tijela i savjeta mladih. Predsjednik Felak predložio je organiziranje zajedničke tribine članova Županijske skupštine i članova Savjeta o budućoj konstruktivnoj zajedničkoj suradnji.

Dogovorena je i izrada brošure Županijskog programa za mlade Koprivničko – križevačke županije za razdoblje od 2015. do 2018. godine koja će se predstaviti i članovima Skupštine.
Razgovaralo se i o pripremama i aktivnostima Savjeta povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza. Tim povodom organizirat će se tribine i radionice za članove Savjeta mladih na području općina i gradova, ali i potaknuti na osnivanje savjeta na području Županije tamo gdje nisu osnovani.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.