Održana 22. sjednica Županijske skupštine

Sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održana je u četvrtak 5. rujna. Vijećnici su na početku usvojili polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvu polovicu 2012., kao i izvještaj o korištenju sredstava proračunske zalihe. Dano je pozitivno mišljenje na izbor novog načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke Darka Repa, a vijećnici su upoznati i s izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Županije za 2011.

Članovi Županijske skupštine su donijeli i odluku o osnivanju Osnovne škole Koprivnički Ivanec, nakon čega su razmatrana izvješća o poslovanju trgovačkih društava u 2011. u kojima Županija ima udio. Prihvaćena su tako izvješća o poslovanju društava Piškornica d.o.o., „Geopodravina“, Ceste d.d. Bjelovar, PZC Varaždin d.d. i Bistra d.o.o.

Razmatran je prijedlog Mreže javne zdravstvene službe, kao i Izvješće o skrbništvu i osobama pod skrbništvom za razdoblje od 2002. do 2011. godina. Županijska skupština je na kraju razmatrala informaciju o izmjenama i dopunama Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije na zahtjev tvrtke PLINACRO d.o.o., radi proširenja koridora magistralnih cjevovoda s ciljem gradnje plinovoda za međunarodni transport plina.