Održana 21. sjednica Županijske skupštine

U Koprivnici je 5. srpnja održana 21. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Uoči početka sjednice potpredsjednik Županijske skupštine i najstariji vijećnik održao je govor u čast nedavno preminulom vijećniku Josipu Vinceku u kojem mu je u ime svih vijećnika zahvalio za sve što je činio za ovaj kraj, nakon čega mu je odana počast minutom šutnje.

Članovi Županijske skupštine su na sjednici razmatrali izvještaj o provedbi Županijske razvojne strategije, provedbu Plana gospodarenje otpadom, izvješće o kreditiranju studenata u 2011. godini, kao i informacije o stanju u voćarstvu, povrtlarstvu i lovnom gospodarstvu na području Županije. Županijska skupština je izabrala novi sastav Županijskog savjeta mladih, donijela je planove zaštite i spašavanja i civilne zaštite, te je rasporedila sredstava Proračuna jedinicama lokalne samouprave (ukupno 1.8 milijuna kuna za 13 JLS).

Vijećnicima je prezentirana i publikacija Zavoda za javno zdravstvo pod nazivom „Zdravlje i zdravstvena zaštita u Koprivničko-križevačkoj županiji“, a županu su dane suglasnosti na zaključenje Sporazuma o sufinanciranju troškova izvođenja programa stručne logopedske pomoći djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i Sporazuma o obavljanju i financiranju galerijske djelatnosti u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Također je dana suglasnost na prijedlog Statuta Doma za starije i nemoćne osobe.

Imenovani su i novi članova Savjeta za zdravlje, Savjeta za socijalnu skrb i Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.