Održana 20.sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ su održale sjednicu na kojoj su usvojile Poslovnik o radu PZRS, koji su pripremile Stručne službe. U proteklom radu je zaključeno da je potrebno usvojiti ovakav dokument, koji definira ustroj i djelovanje, kako bi PZRS moglo raditi još kvalitetnije. Predsjednica Verica Rupčić je izvijestila nazočne o tijeku priprema humanitarnog koncerta «Budimo uz njih», koji Povjerenstvo organizira u suradnji s Udrugom žena s bolestima dojke «Narcise» Đurđevac. Koncert će se održati u nedjelju 5. veljače, na blagdan sv.Agate u sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, s početkom u 19 sati. Gost koncerta će biti Vid Balog, poznati glumac i zabavljač, a sudjelovat će i  Mladen Medak Gaga-kantautor, Irena Kožar, Krešimir Kovačević, KUD P.Preradović, Puhački orkestar DVD-a  Đurđevac, Tamburaški ansambl Podravine, Udurga cimbalista Hrvatske, Đurđevčice, Folklorna skupina OŠ Grgura Karlovčana, Pjevačko društvo “Ferdinand” iz Ferdinandovca i  Plesno-manekenska grupa No1 iz Đurđevca, kojoj će to biti prvi, ujedno i promotivni nastup.
Na sjednici je raspravljano o izvješćima, koje je Povjerenstvo obvezno dostaviti pravobraniteljici za ravnopravnost spolova. Zatražila je od Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko- križevačke županije dostavu podataka o radu u 2011. godini te  izvješće o provedbi Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Za izradu toga izvješća podatke su dostavili CZSS, PU KKŽ, OB i Obiteljski centar. Izvješće je u završnoj fazi izrade jer se očekuje dostava još nekih podataka i početkom tjedna je upućeno pravobraniteljici.
Članice su također dogovorile raspored sudjelovanja u obilježavanju Dana mimoza u sva tri grada na poziv Lige protiv raka, nastavljajući dobru suradnju jer je Povjerenstvo već tradicionalno partner u aktivnostima Lige.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić