Održana 11. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije

U četvrtak, 3. ožujka, u gradskoj vijećnici u Križevcima održana je 11. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Županijski vijećnici su na početku sjednice raspravljali o županijskim priznanjima. Odlučili da se nagrada za životno djelo dodjeli Josipu Friščiću, nekadašnjem županu i aktualnom potpredsjedniku Hrvatskog sabora, te da nagradu za doprinos ugledu i promociji Županije dobiju Crveni Križ Koprivnica i Športsko ribolovni klub Koprivnica. Nagrade za iznimno postignuće dodijeljene su mješovitom pjevačkom zboru KUD-a Podravka i tvrtki Elektrotehnika d.o.o. iz Križevaca. Zahvalnice će primiti Mladen Levak, DVD Hlebine, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije, KUD „Rudar“ iz Glogovca i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevci.

Razmatran je pregled stanja sigurnosti u 2010. godini na području PU Koprivničko-križevačke te je donesena odluka o osnivanju Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici. Prihvaćeno je i Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. godine te su donesene odluke o zaštiti izvorišta „Ivanščak“ i „Lipovec“ u Koprivnici. Prihvaćen je Plan razvoja socijalnih usluga Koprivničko-križevačke županije od 2011. do 2014 te izvješće o stanju okoliša i izvješće o radu osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije.

Vijećnici županijske Skupštine dobili su informacije o elementarnim nepogodama tijekom 2010. i o realizaciji projekata Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva i mikrokreditiranja te o napretku projekta Plan poduzetničkih zona. Razmatrano je i prihvaćeno Izvješće o stanju i prijedlogu zaštite kulturne baštine na području županije te je donesena Odluka o pokretanju postupka osnivanja Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Koprivnici. Utvrđen je i prijedlog Popisa memorijalni obilježja Domovinskog rata te je imenovan Tim stručnjaka za izradu Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije. Na samom kraju sjednice vijećnici su dobili i informacije o provedenoj kategorizaciji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“.