Održan sastanak s vodstvom županijske vatrogasne zajednice

U utorak, 8. prosinca, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i njihovi suradnici održali su sastanak s predstavnicima Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Ispred Vatrogasne zajednice prisustvovali su: zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Valent Furmeg, predsjednik županijske vatrogasne zajednice Ivan Golubić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac Marijan Kicivoj i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica Slavko Tucaković.

Tema sastanka bilo je upoznavanje župana i njegovih suradnika s aktualnom problematikom u vatrogastvu Županije i šire regije. Istaknuto je kako Hrvatska vatrogasna zajednica podržava prijedlog Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HARKOM) da se uvedu novi brojevi za hitne službe (umjesto dosadašnjih 92, 93 i 94): policija 192, vatrogasci 193 i hitna služba 194. Ta izmjena čini se radi usklađivanja s praksom u telefoniji europskih zemalja, te kako bi se omogućilo korisnicima mobilne telefonije da bez poznavanja predbroja županija biraju brojeve navedenih službi. S obzirom da postoje prijedlozi da funkciju broja 93 zamjeni 112, župan i predstavnici Vatrogasne zajednice složili su se u stavu da do toga ne smije doći jer bi imalo štetne posljedice glede učinkovitosti intervencija.

Zaključeno je da navedene inicijative Hrvatske vatrogasne zajednice treba prezentirati vodstvima županija s područja sjeverozapadne Hrvatske, te provesti raspravu na sastanku župana i sjednici Hrvatske zajednice županija. Također je dogovoreno da će tematika vatrogastva biti jedna od točaka dnevnog reda sljedećeg kolegija načelnika i gradonačelnika Koprivničko-križevačke županije.