Održan sastanak ravnatelja srednjih i osnovnih škola

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport, Mladen Antolić okupio je u srijedu 22. veljače u prostorima Županije ravnatelje 18 osnovnih i 9 srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačke županije.

Na samom početku sastanka ravnatelje je pozdravio župan Darko Koren te je još jednom istaknuo kako je Županiji bez obzira na krizu obrazovanje u prvom planu. Zamjenik župana Ivan Pal podsjetio je da se puno čini za podizanje standarda u školama naglašavajući da je iz decentraliziranih sredstava ove godine za školstvo namijenjeno 29 milijuna kuna uz još 15,8 milijuna koje će Županija osigurati iz vlastitih sredstava.

Glavna tema radnog dijela sastanka bilo je financiranje materijalnih izdataka škola i pokretanje kapitalnih investicija s naglaskom na nužnu štednju. Ravnatelji su upoznati i s novim pravilima o financijskoj odgovornosti te procesu provedbe javnih nabava. Također se razgovaralo i o projektima koji se trenutačno provode u školama kao što su škola plivanja, županijska natjecanja učenika te aktivnosti vezane uz europske projekte.

Sastanku je također prisustvovala i pomoćnica predstojnice Ureda državne uprave Ivanka Perić Novak.