Održan sastanak pet županijskih javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima duž Regionalnog parka Mura-Drava

U sklopu suradnje između Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije i Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF) u Koprivničko-križevačkoj županiji je dana 8 lipnja 2011. godine održan sastanak svih pet županijskih Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima koje upravljaju Regionalnim parkom Mura-Drava i to Međimurske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Varaždinske i Virovitičko-podravske županije. Pored predstavnika WWF-a sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva kulture-Uprave za zaštitu prirode te Državnog zavoda za zaštitu prirode. Sastanak je u ime Koprivničko-križevačke županije otvorio zamjenik župana Darko Sobota koji je sudionicima sastanka zaželio dobrodošlicu i uspješan rad.

Tematika sastanka je bila vezana za prijavu zajedničkog projekta Javnih ustanova koje upravljaju Regionalnim parkom Mura-Drava na natječaj IPA Prekogranična suradnja Hrvatska-Mađarska u sklopu projekta Zaštita „Europske linije života“ koji je pokrenut od strane WWF Austrija te Euronatur-a, s ciljem uspostavljanja prekograničnog UNESCO Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Predviđeno trajanje projekta je tri godine, a glavni cilj projekta je kroz suradnju s lokalnim partnerima u svih pet zemalja riječnog područja Mure, Drave i Dunava osigurati zaštitu i dobro upravljanje tim prekograničnim riječnim ekosustavom, kako bi se osiguralo očuvanje jedinstvenih prirodnih i kulturnih vrijednosti, te bolji život za stanovnike tog područja. Navedenim projektom predviđena je i pomoć nacionalnim i lokalnim institucijama te udrugama pri pripremi projektnih prijedloga relevantnih za zaštitu i očuvanje ovog velikog riječnog područja.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije

Ravnateljica: Željka Kolar, dipl.ing.