Održan redovan Kolegij pročelnika upravnih tijela Županije

Župan Darko Koren danas je u prostorijama Županijske uprave održao redovan Kolegij pročelnika upravnih tijela, kojemu je prisustvovao zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnice i pročelnici upravnih tijela. U uvodnom dijelu župan se osvrnuo na  8. sastanak Vlade RH sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina kojem je prisustvovao prošlog petka u Gospiću.  Izvijestio je pročelnike o temama o kojima se na sastanku raspravljalo, a riječ je o poreznoj reformi i fiskalnoj decentralizaciji, reformi lokalne samouprave te korištenju europskih fondova i Planu gospodarskog oporavka.

Na kolegiju je raspravljeno i o uputama za izradu županijskog Proračuna za 2021. godinu i projekciji za 2022. i 2023. godinu prilikom čega je župan naglasio kako će se u planiranju Proračuna polaziti od očekivanih kretanja ekonomskih pokazatelja i procjene gospodarskih kretanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Kako je naglašeno na kolegiju, u uvjetima krize koju je izazvala pandemija korononavirusa u Hrvatskoj se očekuje pad BDP-a i pad zaposlenosti, no s obzirom na strukturu gospodarstva taj pad bi u Koprivničko križevačkoj županiji trebao biti manji nego na nivou cijele države. U tom pogledu, Županija će planirati i redovne aktivnosti nužne za obavljanje  osnovne djelatnosti, zatim završetak već započetih projekata te nove projekte  koji imaju osigurane izvore financiranja.

Na kraju kolegija pročelnice i pročelnici izvijestili su župana i zamjenika o aktualnostima i provođenju projekata u radu svojih upravnih odjela te najavili aktivnosti u narednom razdoblju.

Služba ureda župana