Održan radni sastanak s predstavnicima umirovljenika

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal sastali su se u srijedu 10. kolovoza u prostorijama Županije s predsjednikom Saveza udruga umirovljenika Županije Ivanom Matošinom. Tema sastanak bio je standard umirovljenika te tekući problemi s kojima se ova populacija susreće.

Ivan Matošin je upoznao župana i zamjenika župana s činjenicom da je u Županiji trenutno 26 500 umirovljenika što je za 1 000 umirovljenika više od prošle godine. Ukupno je u Savez udruga uključeno 14 udruga koje zajedno broje 8 000 članova. Prosječna mirovina u RH je 2.100,00 kn dok ona u Koprivničko-križevačkoj županiji iznosi 1.860,00 kn zbog velikog broja poljoprivrednih mirovina. Nakon razgovora župan Koren obećao je nastavak suradnje s umirovljenicima oko projekata koji poboljšavaju njihov standard. Razgovaralo se i o pripremama za izgradnju domova za umirovljenike u Križevcima i Đurđevcu te o modelima sufinanciranja cijene smještaja.

Županija nastavlja projekt pomoći u kući Kluba za starije osobe „Mariška“ te intenzivno završava pripreme za početak aktivnosti Centra za pomoć i njegu.