Održan radni sastanak povodom Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima

Danas je u Obrtničkoj komori koprivničko-križevačke županije održan radni sastanak povodom Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima koji se ove godine održava od 6 – 8. studenog.

Na sastanku su prisustvovali zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport g. Mladen Antolić,  ravnatelj Obrtničke škole g. Ratko Ljubić, ravnatelj Strukovne škole  g. Mirko Peršinović, ravnatelj Srednje škole “Ivan Seljanec“ g. Brunoslav Sabolek, pročelnik Ureda za gospodarstvo i financije grada Križevca g. Darko Masnec, tajnik Obrtničke komore g. Božo Barač i stručna suradnica za obrazovanje gđa. Melita Ivančić.

Tema sastanka bio je Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima, pokušalo se definirati  na koji  će se način organizirati prezentacija vještina obrtničkih zanimanja i izložba učeničkih radova “Želim biti majstor“. Također će se u suradnji sa školama,  pod pokroviteljstvom Obrtničke komore i Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva izraditi DVD na kojem bi se predstavile  strukovne škole sa prikazom svojih zanimanja, a u  budućnosti bi DVD poslužio kao promotivni materijal za predstavljanje zanimanja pri upisima u srednje škole.

Za osme razrede pokušati će se organizirati posjet Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima .

Ujedno je pokrenuta inicijativa da se za sljedeću godine izradi katalog za upise u strukovne škole sa prikazom zanimanja i upisnim kvotama kako bi se budućim srednjoškolcima olakšalo pri izboru budućeg zanimanja.