Održan prijem povodom obilježavanja Hrvatskog tjedna palijativne skrbi

U sklopu obilježavanja Hrvatskog tjedna palijativne skrbi (7. – 14. listopada) župan Darko Koren priredio je u utorak 9. listopada u prostorima Županije prijem za predstavnike Ambulante za palijativnu medicinu i Dnevnog boravka za palijativne bolesnike u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Koprivnička bolnica prva je u Hrvatskoj prošle godine otvorila ambulantu i dnevni boravak za palijativne bolesnike, a ambicije su da se u sljedećem koraku osnuje i bolnički odjel s organiziranom stalnom službom za palijativno liječenje. Voditelj ove službe u bolnici Mato Devčić istaknuo je dosadašnji dobar smjer razvoja palijativne skrbi u koprivničkoj bolnici, što pridonosi većoj kvaliteti života neizlječivih bolesnika, ali i njihovih obitelji.

O daljnjim planovima u razvoju palijativne medicine u Koprivnici govorio je i ravnatelj bolnice Petar Stapar, dok je župan Koren naveo da daje punu podršku za razvoj ove djelatnosti.

U sklopu obilježavanja Hrvatskog tjedna palijativne skrbi u koprivničkoj bolnici su organizirani dani otvorenih vrata Dnevnog boravka za palijativne bolesnike, a niz aktivnosti održava se i u drugim gradovima diljem Hrvatske.