Održan okrugli stol o suzbijanju korupcije

U Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici je u utorak 5. lipnja održan okrugli stol o suzbijanju korupcije u organizaciji Koprivničke AGORE 21. Koprivnička AGORA 21 potaknula je ciklus okruglih stolova, predavanja i tribina koje tematiziraju problematiku koja se javlja u javnom prostoru. Kako je cilj takvih aktivnosti potaknuti raspravu u 5. po redu okrugli stol aktivno su se uključili Transparency International Hrvatska na čelu s predsjednikom Nikolom Kristićem te Sanja Kos Bojanić ispred Regionalnog novinarskog društva.

U kratkom uvodnom izlaganju o razvoju civilnog društva i svijesti o potrebi suzbijanja društvenog neprihvatljivog ponašanja istaknuta je uloga novinara, ali i samih građana u demokratskim procesima. Rasprava je u interaktivnoj atmosferi nastavljena i nakon izlaganja, a začinjena je prikazivanjem hit komedije „Misija London“ najavljene za večernje sate u Kinu Velebit.

Okruglom stolu se uz brojne predstavnike udruga i institucija odazvao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.