Održan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela

Uoči 18. sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije koja će se održati elektroničkim putem, danas je u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela. Župan se uvodno osvrnuo na aktualnosti vezane za epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom izrazivši zadovoljstvo radom Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije koji je do sada odradio velik posao kako bi epidemiološka situacija na području županije bila dobra.

„S obzirom na broj oboljelih i protuepidemijske mjere te sve aktivnosti koje smo na vrijeme proveli u skladu s uputama Nacionalnog Stožera i ostalih nadležnih tijela, možemo reći kako je epidemiološka slika u našoj županiji dobra te da sustav zdravstvene i socijalne skrbi funkcionira bez poteškoća, a sve s ciljem kako bi naši stanovnici bili sigurni i maksimalno zaštićeni. Ovakvo mišljenje dijele i predstavnici  Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predvođeni  Darkom Majstorovićem i primarijusom dr. Bernardom Kaićem, koji su jučer prisustvovali koordinaciji županijskog Stožera te potvrdili kako Stožer radi odličan posao te da smo do sada učinili sve što je u našoj moći kako bi stanje s COVID epidemijom bilo pod nadzorom. Posebice se to odnosi na Dom za starije i nemoćne osobe u kojem se unatoč svim poduzetim mjerama dogodio proboj virusa. Primarijus Kaić koji je obišao Dom je kazao da ne vidi nikakav problem već da smo dapače, učinili sve što smo mogli, kako preventivno tako i za vrijeme pojave virusa. Pohvalio je i stručni Tim koji smo inicirali i uveli u sustav upravljanja infekcijom u Domu“, uvodno je kazao župan te naglasio kako su zdravstvene ustanove dobro opremljene zaštitnom opremom svih razina i spremne na daljnji razvoj situacije.

Uz aktivnosti koje su vezane za borbu u sprječavanju širenja COVID -19 infekcije, Županijska uprava svakodnevno radi i na ostalim razinama pa su tako pročelnici izvijestili župana i zamjenike  o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela. U pripremi su natječaji iz područja UO za gospodarstvo, priprema se dokumentacija za projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana te se provode aktivnosti u projektu županijskog Centra kompetencija.

U koprivničkoj bolnici  „Dr. Tomislav Bardek“ je završen veliki projekt dnevnih bolnica koji je izvedbenom dijelu doveden do kraja te je izdana  uporabna dozvola, a nastavljaju se i projekti energetske obnove zgrade psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine te projekt energetske obnove praonice rublja. Provode se aktivnosti i na realizaciji  projekta skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji s područja županije za koji je Županija osigurala potrebne preduvjete.

Služba ureda župana