Održan Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem u utorak 19.svibnja je u prostorijama Županijske uprave održao Kolegij pročelnika županijskih upravnih tijela. U uvodnom dijelu župan se osvrnuo na aktualnosti vezane za epidemiju bolesti COVID-19 kazavši kako epidemiološka slika županije prati onu na nacionalnoj razini u kojoj je vidljivo da epidemija posustaje te je najavio nastavak rada Županijske uprave u širem obuhvatu aktivnosti te realizaciju programa i razvoj projekata u skladu s proračunskim mogućnostima i novim okolnostima.

Župan je donio i Odluku o dopuni Odluke o organizaciji rada Koprivničko-križevačke županije u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom je definirano da se neposredni rad sa strankama odvija svaki radni dan na šalterima Koprivničko-križevačke županije u prizemlju poslovne zgrade, dok se na izdvojenim radnim mjestima u Đurđevcu i Križevcima odvija u uredima upravnih tijela uz obaveznu prethodnu najavu elektroničkim ili telefonskim putem i pod uvjetom da zahtjev stranke nije moguće riješiti bez njene prisutnosti. Komunikacija sa strankama i dalje se provodi uz poštivanje higijenskog standarda propisanog od Stožera civilne zaštite RH i u skladu s uputama Ministarstva uprave.

Pročelnici su izvijestili župana i zamjenike  o aktualnostima u radu svojih upravnih odjela naglasivši kako odjeli kreću s radom u punom opsegu te kako se planirani projekti i programi pripremaju u skladu s prioritetima te redizajniranim proračunom koji je prilagođen aktualnom stanju.

Služba ureda župana