Održan drugi radni sastanak inicijative za osnivanje lokalne akcijske grupe – LAG-a PODRAVINA

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, u ponedjeljak, 12. prosinca 2011. godine u prostoru Gradske vijećnice Grada Đurđevca, održan je drugi radni sastanak u okviru inicijative za osnivanje Lokalne akcijske grupe – LAG-a na području Podravine pod nazivom LAG Podravina.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Općina Ferdinandovac, Novo Virje, Virje, Novigrad Podravski, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i Kalinovac te Grada Đurđevca, predstavnici Općine Pitomača iz Virovitičko-podravske županije te predstavnici lokalne akcijske grupe Prigorje-Zagorje (LAG PRIZAG).

Predstavnice lokalne akcijske grupe PRIZAG Kristina Matijašec i Draga Bitar održale su prezentaciju pod nazivom „Predstavljanje lokalne akcijske grupe PRIZAG“ u kojoj su predstavile LAG PRIZAG, proces osnivanja LAG-a, kao i sve aktivnosti i probleme s kojima su se susretali tijekom osnivanja. S prisutnima su podijelile iskustva o mogućnostima i ograničenjima djelovanja LAG-ova, dosadašnja iskustva LAG-a PRIZAG te aktualnosti vezano uz nacrt pravilnika za Mjeru 202 IPARD programa.

Pročelnik Upravnog odjela za pripremu projekata i razvoj Grada Đurđevca Martin Mahović prezentacijom pod nazivom „Predstavljanje radne verzije statuta LAG-a Podravine“ predstavio je prijedlog statuta LAG-a Podravine.

Nakon prezentacija uslijedila je rasprava svih prisutnih, a nakon rasprave definirani su i sljedeći koraci u osnivanju LAG-a. Moderator sastanka bila je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Ravnateljica PORA-e :Melita Birčić, v.r.