Održan 9. Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika

Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije održan je u srijedu 11. srpnja u prostorima Županije pod predsjedanjem župana Darka Korena.

Načelnici i gradonačelnici su informirani o pripremi lokalnih projekata na potpomognutim područjima, što je prezentirala ravnateljica PORE Melita Birčić. Zamjenik župana Darko Sobota također je izvijestio prisutne i o situaciji oko realizacije EIB 2 i EIB 3 projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije na području podravsko-prigorskih općina.

Predstavnici Policijske uprave Koprivničko-križevačke Mato Radotović i Tatjana Židov dali su informaciju o provođenju akcije „Vratimo oružje“ i pripremi „Sajma mogućnosti“, dok je član Hrvatske gorske službe spašavanja iz Koprivnice Kristijan Bosak prezentirao proces formiranja kontrolne točke HGSS-a nas području Županije.

Na kraju je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac govorio o pripremi projekta ugradnje solarnih kolektora na krovovima županijskih javnih objekata.