Održan 5. Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika

          U prostorijama Županije, 18. lipnja 2008. godine s početkom u 8,00 sati održan je Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika sa područja Koprivničko-križevačke županije, a na poziv župana Darka Korena.

Na Kolegiju je održana prezentacija  g. Ivana Landeka pomoćnika ravatelja Državne geodetske uprave i g. Igora Vilusa načelnika za topografiju u Državnoj geodetskoj upravi o potrebi izrade topografskih karti Koprivničko-križevačke županije u mjerilu 1:25000 što je rezultiralo dogovorom o zajedničkom sufinanciranju izrade karti od strane svih JLS i Županije. Nadalje, predstavnici Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i vatrogasnih postrojbi gospoda Slavko Tucaković i Marijan Kicivoj informirali su prisutne o provedbi Programa Vlade Republike Hrvatske – dislokacija vatrogasaca za vrijeme protupožarne ljetne sezone i o trenutnom stanju vatrogastva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

            Konsenzusom je također dogovoreno sudjelovanje svih JLS u Programu pomoći u kući starijim osobama.

            Čelnici Županije i čelnici JLS raspravili su i problematiku vezanu na izgradnju magistralnog vodoopskrbnog sustava Koprivničko-križevačke županije u 2007. godini i Programa komunalne infrastrukture Županije za 2008. godinu, te zaključili da je neophodno što prije isplanirati i dovršiti radove na izgradnji komunalne infrastrukture. Ujedno su upozoreni i na hitno rješavanje problematike distribucije plina na području Koprivničko-križevačke županije, a u skladu sa postojećim zakonskim propisima.