Obrtničkoj školi Koprivnica prihvaćen projekt vrijedan 210 tisuća eura

Obrtnička škola Koprivnica sudjeluje u IV. komponenti IPA programa Razvoj ljudskih potencijala unutar koje je u travnju 2011. godine raspisan natječaj pod nazivom „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva“.

Projekt „Ususret budućim zahtjevima Koprivničko-križevačke županije“ Obrtničke škole Koprivnica je prihvaćen i dodijeljena su mu bespovratna financijska sredstva u iznosu od preko 210 tisuća eura. Europski fondovi financiraju 80% punog iznosa, a ostatak financira škola s projektnim partnerom Strojarskom tehničkom školom iz Osijeka, te Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom kao podržavajućim partnerima.

Cilj projekta je povećanje kompetencija učenika, ali i edukacija nastavnika te nabava nove moderne opreme za tri praktikuma, vrijedne preko 56 tisuća eura.

Svečanom predstavljanju projekta u Obrtničkoj školi prisustvovao je u srijedu 26. rujna i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal sa suradnicima.