Obilježena 45. obljetnica Udruženja obrtnika Koprivnica

Udruženje obrtnika Koprivnica slavi 45. obljetnicu uspješnog poslovanja i postojanja. U sklopu obilježavanja ovog značajnog jubileja u Gradskoj vijećnici u Koprivnici je u srijedu 24. listopada održana svečana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Koprivnica. Ovo Udruženje broji oko 760 obrtnika različitih struka, a pokriva teritorijalno 12 općina koprivničke Podravine.

Nakon obraćanja predsjednika Udruženja uručene su srebrne cehovske škrinjice za izuzetne rezultate i uspjehe u obrtništvu Stjepanu Kolenku, Miranu Strelecu, Krešimiru Mažaru i Zdravku Jurjeviću. Brončanu cehovsku škrinjicu za doprinos očuvanju tradicije i baštine i strukovni rad primila je Nikolina Lončar, a sliku za dugogodišnji rad u obrtništvu dobio je Franjo Blažinec.

Na samoj je svečanosti promovirana publikacija „Dimnjačarstvo koprivničke Podravine“ autorice Jasmine Markota, koju je predstavila diplomirana etnologija i suradnica na knjizi Vesna Peršić Kovač. Jubilej su obrtnicima čestitali i brojni gosti, a obratio im se i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Istaknuo je i da sam dolazi iz obrtničke obitelji te zahvalio obrtnicima na naporu koji čine kako bi zadržali kontinuitet rada i učinili nešto dobro za samu zajednicu.