Obilježen Dan Grada Đurđevca

Povodom Dana Grada Đurđevca održana je svečana sjednica Gradskog vijeća  u obnovljenoj utvrdi Stari grad, a kojoj su prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

U uvodnom govoru sve prisutne pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružman istaknuvši kako je Grad Đurđevac stvorio uvjete za urbani, gospodarski i komunalni razvoj i tako postao poželjnije mjesto za život i rad, a gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković naglasio je da je cilj stvoriti grad koji će biti po mjeri i u interesu svih građana.

Dan Grada Đurđevca svima prisutnima čestitao je i župan Darko Koren te poželio da se Grad i dalje nastavi gospodarski razvijati, a nekoliko riječi uputio je saborski zastupnik Gordan Maras.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja zaslužnim građanima pa je tako Anđela Lenhard Antolin primila nagradu za životno djelo dok je Mile Dedaković Jastreb primio titulu počasnog građanina. Zlatne plakete Sveti Juraj dodijeljene su Sportskom savezu osoba s invaliditetom Đurđevac, Đuri Tomrlinu i Krunoslavu Jakupčiću dok su Povelje grada Đurđevca uručene Ivanu Domišljanoviću, Nikoli Ciku i Ljekarnama Štefanić.

Obilježavanje Dana Grada započelo je otvaranjem reciklažnog  dvorišta na komunalnom odlagalištu otpada Peski kojeg su sufinancirali Koprivničko-križevačka županija i Grad Đurđevac, a prije početka sjednice održano je polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Đurđevcu u spomen na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu.

Izvor slika: djurdjevac.hr

Služba ureda župana