Novi ravnatelj DGU Danko Markovinović posjetio Županiju

Koprivničko-križevačku županiju je u četvrtak, 24. svibnja, posjetio novi ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović. Primio ga je župan Darko Koren, uz prisustvovanje pročelnice Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelene Unger i njenih suradnika.

Budući da ravnatelj Markovinović obilazi županije i upoznaje se s operativnim aktivnostima geodetske uprave na terenu, tema razgovora u Županiji bili su projekti DGU na ovom području. Uz razgovor o odrađenim katastarskim izmjerama ravnatelj je informiran i o tijeku katastarske izmjere u Đurđevcu, što je jedina izmjera koja se trenutno provodi u Županiji. Ova izmjera je ugovorena u studenom 2011. a ukupna vrijednost radova iznosi 12,1 milijun kuna. Izmjera se financira sredstvima DGU (50%), Grada Đurđevca (40%) i Županije (10%), a njome je obuhvaćeno oko 5000 hektara zemljišta.

Župan Koren je na sastanku iznio stav kako je ulaganje u sređivanje zemljišnih knjiga dugoročna strategija Županije, bez čega nema napretka i privlačenja investitora, te je kazao da očekuje izmjere i u drugim dijelovima Županije.