Najava: Aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije, u četvrtak, 23. studenoga na tržnici u Đurđevcu, u suradnji s Udrugom Hera, održat će javnu akciju u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Javna akcija bit će održana u sklopu projekta “Podrška žrtvama i svjedocima“ koji provodi Hera, a njezin je cilj je podizanje svijesti u javnosti o problematici nasilja nad ženama, ali i povećanje dostupnosti informacija o mogućnostima zaštite, pomoći i podrške osobama koje doživljavaju nasilje. Tijekom javne akcije građani će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika.

Također, Povjerenstvo sa svojim partnerima Policijskom upravom koprivničko-križevačkom i Udrugom osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice organizira, kao inovativnu aktivnost jedinstvenu u Hrvatskoj, parlaonicu pod nazivom “USUDI SE, POKRENI SE! Reci NE nasilju!”, koja će se održati u petak 24. studenoga u 10 sati u dvorani Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Na parlaonicu su pozvane  institucije i udruge koje se bave problematikom nasilja, kao i srednje škole te suradnici i partneri, kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv nasilja nad ženama, ali i borbi protiv svih ostalih oblika nasilja u društvu.

Služba ureda župana