Na 8. sjednici Županijske skupštine donijete Izmjene i dopune Proračuna za 2014.

8. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županijske održana je u koprivničkoj Gradskoj vijećnici u utorak, 25. ožujka. Članovi i članice Županijske skupštine donijeli su Izmjene i dopune Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu i njegovih projekcija te je ovim rebalansom županijski Proračun povećan za 5,5 milijuna kuna.

Usvojena je Odluka o dodjeli javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije pa će ove godine nagradu za životno djelo dobiti akademik mons. prof. emeritus dr.sc. Ivan Golub, jedan od najznačajnijih intelektualaca i književnika iz Podravine. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Županije pripala je dr.sc. Hrvoju Petriću iz Koprivnice, a nagrada za iznimno postignuće u protekloj godini ide Folklornom ansamblu Koprivnica. Podijelit će se i pet zahvalnica: Željku Sinjeriju, spec.med. biokemije iz Koprivnice, Društvu za uzgoj malih životinja „Križevci 1974.“, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Koprivnica, Hrvatskom pjevačkom društvu „Ferdo Rusan“ Virje i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci.

Najviše rasprave potaknule su Odluka o prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Bistra d.o.o“ i Odluka o kupnji poslovnih udjela u trgovačkom društvu „Piškornica d.o.o.“, a koje Odluke su u konačnici i donijete.

Članovi i članice su nadalje upoznati sa problematikom zapošljavanja na području Županije u 2013. godini nakon čega su razmotrena sljedeća izvješća: Izvješće o radu župana za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2013. godine, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije, Izvješće o radu i financijskom poslovanju „PORE“ Razvojne agencije Podravine i prigorja, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije kao i Izvješće o lovnom gospodarstvu i šumarstvu na području Koprivničko-križevačke županije.

Na kraju sjednice predsjednik Županijske skupštine Damir Felak najavio je svečanu sjednicu koja će se povodom Dana županije održati 11. travnja u dvorani Domoljub u Koprivnici.

Odsjek za komunikacije i protokol