Na 21. sjednici raspravljalo se o 19 točaka dnevnog reda

Na jučerašnjoj 21. sjednici održanoj u koprivničkoj Gradskoj vijećnici, članice i članovi Županijske skupštine raspravljali su o 19 točaka dnevnog reda.

Na samom početku sjednice razmatrano je Godišnje izvješće o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu pri čemu je zamjenik Sobota pojasnio kako će „Strategija biti završena za tridesetak dana, a očekuje se i usvajanje Strategije na državnoj razini, nakon čega će i županijska strategija biti stavljena na usvajanje“.  S obzirom na pojedine upite članova Skupštine o korištenim podacima u Izvješću, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić pojasnila je kako je riječ o istoj metodologiji izrade, a svi dostavljeni podaci jedinica lokalne samouprave uvršteni su u samo Izvješće.

IMG_9755mDirektor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica Mladen Jozinović prezentirao je Izvješće o poslovanju društva Piškornica u prošloj godini te govorio o trenutnoj problematici oko projekta Piškornica i izvijestio da je projekt spreman za aplikaciju koju ministar Dobrović blokira. S obzirom da je riječ o izuzetno važnom projektu, članice i članovi Skupštine postavili su niz pitanja na temu Piškornice, posebice o nastavku projekta te o budućnosti i sudbini projekta. Ipak, nakon poduže rasprave većinom glasova usvojili su Izvješće o radu tvrtke Piškornica te time dali punu podršku nastavku projekta.

Na dnevnom redu našla se i točka donošenje Odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije koju je detaljnije obrazložio zamjenik župana Ivan Pal. Osim toga, pojasnio je i točku o donošenju Zaključka o preuzimanju otplate studenskog kredita i otpisu subvencioniranih kamata, donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o uvjetima, kriterijima i cijeni davanja na korištenje prostora blagovaonice u školskom restoranu te donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o davanju u zakup školskog restorana.

IMG_9827mPored toga, razmatrano je i Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije koje je predstavio županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan te naveo da su „vatrogasci u našoj Županiji svih ovih godina radili i dokazali da dobrovoljno i profesionalno vatrogastvo može zajedno raditi i surađivati, uvažavajući i nadopunjujući jedno drugo“.

Rad i aktivnosti županijske Vatrogasne zajednice pohvalio je zamjenik Pal koji je pri tom istaknuo: „najvatrogasnija smo županija u Republici Hrvatskoj“ te zahvalio na njihovom radu i trudu koji je kako kaže „puno opširniji i detaljniji nego je iznesen u samom Izvješću o radu“.

Što se tiče tema vezana uz lovišta i zakupa prava lova detaljnije informacije dao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac pri čemu je naglasio da će se Ugovor broja 06101 o zakupu prava lova u zajedničkom otvorenom lovištu broj VI/10- Križevci produljiti, a obuhvatio je i teme o izmjenama Odluke o ustanovljenju zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/101-Križevci na području Koprivničko-križevačke županije, o izmjenama Odluke o ustanovljenju zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/105- Koprivnica 2 te o donošenju odluke o ustanovljenju zajedničkog otvorenog lovišta broj VI/107 – Prigorje. Sve Odluke podržane su većinom glasova članica i članova Skupštine.

IMG_9721mIzmeđu ostalog na Skupštini su se razmatrala  i Izvješća o elementarnim nepogodama u 2015. godini na području Koprivničko-križevačke županije, Informacije o pružanju usluga pomoći u kući starijim osobama u 2015. godini te je donesen Zaključak o usvajanju Izvještaja o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za travanj i svibanj u 2016. godini.

Na kraju, članice i članovi Županijske skupštine prihvatili su jednoglasno većinu točaka dnevnog  reda te je sjednica zaključno završila pitanjima i prijedlozima članova.

Služba ureda župana