„Mladi na putu u Europsku uniju“

Županijski savjet mladih Koprivničko- križevačke županije organizira predavanje pod nazivom „Mladi na putu u Europsku uniju“. Predavanje će se održati 18. svibnja 2011. godine u Koprivnici. Namijenjeno je prvenstveno učenicima trećih razreda gimnazija s područja Koprivničko- križevačke županije.

Program će započeti u Podravki d.d. gdje će učenicima biti predstavljena korporativna prezentacija Podravke te će ih se povesti u razgledavanje pogona.

Predviđeni program će se dalje nastaviti u Domoljubu gdje će učenike i profesore pozdraviti Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije i Hrvoje Ištvanović, predsjednik Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

Ravnateljica Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, gospođa Željka Koluder Vlahinja prezentirat će rezultate provedene ankete „Potrebe, interesi i društvena uključenost mladih na području lokalne zajednice. Anketu je tijekom listopada 2010. godine proveo Županijski savjet mladih u suradnji s Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije. Anketa je provedena među učenicima srednjih škola s područja Županije. Opći cilj je bio ispitati potrebe, interese i društvenu uključenost mladih u lokalnoj zajednici. Nakon što su s rezultatima ankete upoznati ravnatelji srednjih škola, Županijski savjet želi i same dionike ankete pobliže upoznati sa stavovima, potrebama i problemima mladih u našoj Županiji. 

Na koncu, mladima će se pobliže predstaviti način funkcioniranja Europske unije, put i pripreme Republike Hrvatske za članstvo u EU te što Hrvatskoj konkretno donosi članstvo u EU. Predavanje će održati gospođa Dubravka Smolić Vlaić iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Županijski savjet mladih Koprivničko- križevačke županije