Ministri Gordan Maras i Predrag Matić posjetili Županiju

Župan Darko Koren sa suradnicima, predstavnicima županijske Obrtničke i Gospodarske komore te gradonačelnicima Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, Vesnom Želježnjak, Brankom Hrgom i Slavkom Gračanom, primio je u ponedjeljak 7. svibnja ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, njegovog zamjenika Dražena Prosa i ministra branitelja Predraga Matića.

Župan Koren upoznao je ministre s osnovnim gospodarskim i regionalnim značajkama prostora, nakon čaga im je prezentirano stanje u gospodarstvu na području Koprivničko-križevačke županije. Župan je zatražio podršku oko daljnje izgradnje prometne infrastrukture, a posebno autoceste ili brze ceste od Gole do Zagreba. Pritom je rečeno kako se radi o prometnici koja je preduvjet daljnjeg razvoja poduzetničkih zona u Podravini i Prigorju.

Ministar Gordan Maras je posjetio da treba intenzivirati i radove na željezničkom povezivanju regija te svakako što hitnije rješavati pitanja državne imovine. Posebno je objasnio kako je cilj stvoriti poticajnu klimu za razvoj srednjeg i malog poduzetništva, kao i daljnje opremanje poduzetničkih zona. Pozvao je općine i gradove da se javljaju na natječaje Ministarstva za financiranje izgradnje poduzetničkih zona.

Ministar Predrag Matić je u svom nastupu kazao kako mu je cilj proširiti suradnju braniteljskih zadruga s Podravkom i na taj način utjecati na veću zaposlenost braniteljske populacije.

Ministri su u daljnjem dijelu protokola posjetili Podravku, tvrtku Elektrotehnika u Križevcima, te tvrtke Talus i Ligo koje djeluju u poslovnoj zoni Dravska u Koprivnici. Također su prisustvovali i sjednici Gospodarskog vijeća županijske Hrvatske gospodarske komore u proširenom sastavu.