Krajem veljače počinje Male sportska škole u četiri općine

Zamjenik župana Ivan Pal održao je u utorak, 25. siječnja, u prostorijama Županije radni sastanak s načelnicima općina Novigrad Podravski, Kalinovac i Kalnik u vezi pokretanja pilot projekta Male sportske škole. Uz Branka Sobotu, Mladena Mađera i Božidar Kovačića, sastanku su bili prisutni predsjednik Zajednice športova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković i stručna voditeljica Male sportske škole pri Zajednici sportskih udruga Grada Koprivnice Marina Tomac Rojčević.  

Mala sportska škola pokrenula bi programe u četiri općine (Novigrad Podravski, Kalinovac, Gola i Kalnik) uz pomoć Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice i Županije, a sve to temeljem Zakona o sportu koji predviđa poticanje i promicanje sporta kod djece i mladeži. U prvoj fazi programa redoviti treninzi omogućili bi se djeci predškolskog uzrasta, a u svakoj takvoj grupi kao voditelji su predviđeni odgajatelji i profesori tjelesne kulture i kineziologije. Mala sportska škola do sada je dobila vrijedna priznanja Kineziološkog fakulteta i profesionalnih asocijacija, te je uspješno implementirana u postojeće sportske programe u Koprivnici već 12 godina.

Na radnom sastanku su dogovoreni svi tehnički detalji te model financiranja, a najavljen je i početak rada škole krajem veljače. Važno je spomenuti i da je u eksperimentalnoj fazi programa predviđeno da za krajnje korisnike programa sudjelovanje bude besplatno. To neće dodatno opteretiti budžete roditelja, a iznimno će podići kvalitetu života u manjim sredinama.