Konstituirana Županijska skupština u novom sazivu

Konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održana je u utorak 18. lipnja u prostorima gradske vijećnice u Koprivnici. Sjednicu je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković koja je uvodno i vodila sjednicu.

Novi saziv Županijske skupštine ima 41 člana, od kojih 13 izabrano na izbornoj listi SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSLS-a, 13 vijećnika dolazi s liste HSS-a, A-HSP-a i SU-a, 10 vijećnika članovi su HDZ-a, 3 vijećnika dala je nezavisna lista Mije Bardeka, dok su 2 vijećnika članovi Hrvatskih laburista.

Vijećnicima su na konstituirajućoj sjednici verificirani mandati, te su položili svečanu prisegu. Za predsjednika Županijske skupštine izabran je Damir Felak (HDZ), a za njegove potpredsjednike Goran Gregurek (HSS) i Marinko Bagarić (SDP).

Osim radnih tijela važnih za rad konstituirajuće sjednice, Mandatnog povjerenstva i Odbora za izbor i imenovanja, na ovoj sjednici su izabrani i članovi drugih odbora Županijske skupštine: za statut i poslovnik, financije, dodjelu javnih priznanja, gospodarski razvoj, poljoprivredu, komunalne djelatnosti, zaštitu okoliša, zdravstvo, prosvjetu, međunarodnu suradnju, razvoj lokalne samouprave, predstavke građana i branitelje.

Vijećnicima se ovom prigodom obratio i župan Darko Koren koji je svim članovima Županijske skupštine čestitao na izboru, te vijećnike pozvao na suradnju i konstruktivan rad.