Konstituirana Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije

U utorak 27. lipnja u Gradskoj vijećnici u Koprivnici održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, koju je sazvala predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković.

Novi saziv Županijske skupštine ima 41 člana, od kojih je 15 izabrano na izbornoj listi SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i HL-a, HDZ je dobio 12 mjesta, lista grupe birača nositelja Željka Lackovića 8 te Mreža nezavisnih lista 6 mjesta.

Konstituirajuća sjednica započela je izborom i izvješćem Mandatnog povjerenstva o provedenim lokalnim izborima, čije je rezultate predstavila Đurđica Mustaf, a vijećnicima su verificirani mandati te su položili svečanu prisegu o savjesnom i odgovornom obnašanju svojih dužnosti.

Za predsjednika Skupštine izabran je Željko Pintar (HSU), potpredsjednica je Verica Rupčić (HDZ), a drugi će se potpredsjednik iz redova oporbe birati na sljedećoj sjednici.

Izabrani su i predsjednici i članovi radnih tijela, primjerice Odbora za izbor i imenovanja, kojim će predsjedati Mirko Perok, zatim Odbora za Statut i Poslovnik, kojim predsjeda Verica Rupčić te Odbora za financije i proračun, s predsjednikom Damirom Felakom.

Vijećnicima se ovom prigodom obratio i župan Darko Koren koji je članovima Županijske skupštine, novom predsjedniku i potpredsjednici čestitao na izboru, te ih pozvao na konstruktivnu suradnju u narednom mandatu. Dodao je kako će „u duhu zajedništva djelovati u cilju razvoja, napretka i boljeg života građana Koprivničko-križevačke županije“.

Zahvalu na pruženom povjerenju uputio je i novoizabrani predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kazavši kako će zajedno raditi na odlukama za dobrobit svih građana.

Služba ureda župana