Kolegij načelnika i gradonačelnika raspravljao o aktualnostima

U srijedu, 12. listopada, u Koprivnici je održan 7. Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Kolegij je otvorio župan Darko Koren, a zbog važnosti tema sastanku se odazvala većina predstavnika jedinica lokalne samouprave.

Na početku je razmatrana informacija o provedbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, a uvodna obrazloženja dali su pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Dražen Kozjak, zamjenica predstojnika Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković i pročelnica koprivničkog Područnog ureda za katastar Jelena Unger.

Načelnicima i gradonačelnicima je potom dana informacija o imovinsko pravnom statusu vodnih građevina na području jedinica lokalne samouprave Koprivničko-križevačke županije vezano uz ugovaranje vodnih usluga i imovine, a obrazloženje teme je dao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac.

Raspravljalo se i o stanju zaštite od požara i vatrogastva na područjima jedinica lokalne samouprave. O ovoj temi uvodno su govorili Valent Furmeg, Ivan Golubić i Ivan Matosović iz Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, te Zvonimir Habijan iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Ravnateljica PORE Melita Birčić je potom nazočnima prezentirala javni poziv za prikupljanje razvojnih projekata u bazu projekata Županijske razvojne strategije.

Na kraju je zamjenik župana Darko Sobota spomenuo problematiku budućeg funkcioniranja Agencije za plaćanje u poljoprivredi na ovom području, načelnici su pozvani da predlože prioritete za plan investicija ŽUC-a u narednim godinama, a zamjenik župana Ivan Pal je pozvao općine da se uključe u projekt Male sportske škole.