Izjave vezane uz oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini

„Žalbeno vijeće Mađunarodnog suda u Haagu donijelo je presudu koja je potvrdila ono što smo svi u Hrvatskoj znali – generali Ante Gotovina i Mladen Markač su nevini, a Oluja je legalna oslobodilačka akcija u kojoj je Hrvatska ostvarila briljantnu pobjedu.
Hrvatski narod se u ratu borio za slobodu, no Hrvatska je zapravo tek danas oslobođena. Nije ona oslobođena 1995. nakon Oluje, a niti 1998. nakon mirne reintegracije Slavonije.
Ona je zapravo tek s današnjom oslobađajućom presudom našim generalima konačno slobodna. Danas je u punom smislu riječi povijesno veliki dan za Hrvatsku.“

Župan Darko Koren

Današnji dan je još jedna velika izvojevana pobjeda generala heroja Gotovine i Markača za našu domovinu Hrvatsku. Ovaj dan će biti upisan velikim slovima u povjesti Hrvata jer se ovom presudom izbrisla i posljednja mrlja nad oslobodilačkim ratom našeg naroda. Ovakva presuda je izavala buru emocija i sreće kod svih đurđevčana i podravaca i pokazala da ipak ima pravde na ovome svijetu. Našem generalu Mladenu Markaču želim toplu dobrodošlicu u svoju domovinu i na svoju podravsku grudu.

Predsjednica Županijske skupštine: Milica Fuček