Eksperimentalno kreće mala sportska škola u Novigradu, Kalinovcu, Goli i Kalniku

U četvrtak, 14. siječnja, u prostorijama Županije zamjenik župana Ivan Pal organizirao je radni sastanak u cilju pokretanja eksperimentalnog projekta Male sportske škole. Sastanku su prisustvovali Marina Tomac Rojčević, stručna voditeljica Male sportske škole koja djeluje pri Zajednici sportskih udruga Grada Koprivnice, i Zlatko Lovković, predsjednik Zajednice športova Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku je izrađen hodogram aktivnosti koje će započeti potpisivanjem ugovora o suradnji ovih dviju zajednica. Hodogramom je previđen niz predradnji kako bi male sportske škole krenule i izvan okvira grada, te dobile prve polaznike u Novigradu Podravskom, Kalinovcu, Goli i Kalniku.

Mala sportska škola je program koji se pri Zajednici sportskih udruga Koprivnice provodi već 12 godina, a cilj mu je primjer dobre prakse implementirati i u druge sredine koje za to iskažu želju i omoguće uvjete. Polaznici ovih programa su predškolci i učenici osnovnih škola koji uz stručni nadzor dobivaju osnovna znanja iz svih sportova te mogućnost da se u njima prepozna talent znatno prije nego u tradicionalnim obrazovnim programima tjelesne nastave.

Upravo je za taj projekt profesorica Marina Tomac Rojčević dobila niz stručnih priznanja, a njegovo se oživljavanje očekuje i u drugim općinama Koprivničko-križevačke županije.