Edukativna tribina županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije u prostorijama Centra za socijalnu skrb u Koprivnici 21. rujna održalo je edukativnu tribinu protiv nasilja nad ženama. Tribina pod nazivom „Doprinesimo sprječavanju nasilja“ okupila je stručne predavače: savjetnicu Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova Irenu Sartu, ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Koprivnica Sonju Petrović, predstavnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije Roberta Šarca i predsjednicu udruge „Hera“ iz Križevaca Marina Švagelj Ježić.

Kako je predavanje jedan od načina obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama sudionici su pokušali odgovoriti na pitanju kakvo je stanje u našoj okolini i koliko je javnost senzibilizirana o ovoj problematici.

Uz brojne goste i predstavnike udruge ovoj tribini se pridružio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Pohvalio je rad Povjerenstva, ali i zalaganje predsjednice Verice Rupčić u promicanju borbe protiv nasilja i educiranju građana o važnim problemima cjelokupne društvene zajednice.