Darko Koren podnio izvješće o svom petogodišnjem radu na dužnosti župana

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije je u srijedu 23. siječnja održana konferencija za novinare kojom je župan Darko Koren obilježio svoju petu godišnjicu obnašanja ove dužnosti. Konferenciji su prisustvovali i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota, ali i svi županijski pročelnici.

Predstavnicima medija je na početku podijeljeno kratko izvješće u kojem su pobrojane sve najvažnije investicije i projekti Županije u proteklih pet godina. U ovom materijalu je istaknuto kako su u razdoblju do 2008. najznačajnije investicije učinjene na području zdravstva, te je stoga fokus županijske vlasti nakon toga bilo ulaganje u obrazovanje. Cilj tog investicijskog ciklusa je omogućavanje jednosmjenske nastave i osiguravanje visokog standarda rada za učenike i njihove nastavnike, ali i razvoj sporta kroz gradnju novih sportskih dvorana. Istaknuto je 15 najvećih investicija u školske objekte, za koje je od 2008. do kraja 2012. ukupno uloženo gotovo 105 milijuna kuna.

U izvješću su izdvojena i najvažnija ulaganja u zdravstvu, socijalnoj skrbi, gospodarstvu i poljoprivredi, te je dan osvrt na ustrojavanje odjela koji obavlja posloveprostornog uređenja i gradnje. Ova djelatnost prije pet je godina decentralizirana što se na primjeru Koprivničko-križevačke županije pokazalo potpuno opravdanim budući da je Upravni odjel predmete iz svog djelokruga rada rješavao u najkraćem mogućem roku.

Župan se na konferenciji osvrnuo i na aktualna događanja te pritom izrazio svoj stav oko predloženog programa sanacije bolnica. Rekao je da još uvijek sa stručnim timom analizira prijedloge Ministarstva jer ne želi da se ovaj projekt prelomi preko leđa građana. Izrekao je i zadovoljstvo projektom preseljenja djece iz dječjeg doma Svitanje na treći kat Zavoda za javno zdravstvo, na što se osvrnuo i zamjenik župana Ivan Pal. Novinari su također informirani i o projektu osnivanja županijske ispostave HAZU u Križevcima, te i drugim aktualnim temama iz rada županijske uprave.

Projekti i investicije Koprivničko-križevačke županije 23. I. 2008. – 23. I. 2013.