Članovi Županijskog savjeta mladih raspravljali o Programu za 2019. godinu

U prostorijama Županijske uprave održana je šesta po redu sjednica Županijskog savjeta mladih koju je vodio predsjednik Savjeta Željko Jurković, a prisustvovao joj je i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Nakon prihvaćanja zapisnika s prošle sjednice, druga točka dnevnoga reda odnosila se na usvajanje Programa rada Savjeta mladih i Financijskog plana za 2019. godinu. Program je prošao administrativnu kontrolu te se čeka konačna odluka hoće li biti odobren do strane Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Programa rada za 2019. godinu temelji se na: zagovaranju i promicanju interesa i stavova mladih na načelima tolerancije, razumijevanja i participacije, praćenju i evaluaciji provedbe mjera utvrđenih Nacionalnim programom za mlade, predlaganju rasprava Županijskoj skupštini i županu o pojedinim pitanjima od značaja za unapređivanje položaja mladih, poboljšavanju položaja mladih u Županiji te suradnji s tijelima Koprivničko-križevačke županije, lokalnim savjetima i udrugama mladih, kao i udrugama koje se bave mladima.

Služba ureda župana