Članovi Komisije za tržišno natjecanje Kosova posjetili Županiju

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal u ponedjeljak, 27. rujna, primili su članove Komisije za tržišno natjecanje Republike Kosova. Spomenuta komisija već je nekoliko dana u posjetu hrvatskoj Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, gdje kao tijelo Skupštine Kosova održava tematske radne sastanke. Na poziv Vijeća albanske nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije članovi Agencije s Kosova doputovali su u Koprivnicu, te se tom prilikom sastali i s županijskim dužnosnicima. Sastanku u prostorijama Županije pridružili su se i predstavnici zajednice Albanaca na čelu s predsjednikom Memetom Ristemijem

Bila je to prilika za razgovor o gospodarskim, kulturnim i prirodnim resursima Županije, te razmatranje mogućnosti za jače tržišno povezivanje s Kosovom. Gosti su se posebno interesirali za rad najveće podravsko-prigorske kompanije Podravke, koja vrlo značajno djeluje na kosovskom tržištu i na čije su proizvode tamošnji stanovnici navikli. Zamjenik župana Pal upoznao je goste i s prekograničnim projektima i međunarodnom suradnjom Županije, pa su najavljene mogućnosti i za povezivanje s nekom od regija na Kosovu.

Gosti su objasnili kako je u zadnjih deset godina na Kosovu uočena ekspanzija srednjih i malih tvrtki koje dobro posluju, a uz suradnju s Hrvatskom nadaju se još većem prodoru na tržište srednje Europe.