Čestitke povodom Međunarodnog dana mladih

Županova čestitka povodom Međunarodnog dana mladih

Uloga mladih u životu lokalnih zajednica je vrlo značajna, što dokazuje i vaše sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Županijska skupština Koprivničko – križevačke županije osnovala je Savjet mladih Koprivničko – križevačke županije kao radno savjetodavno tijelo s ciljem zajedničkog rješavanja problema s kojima se mladi susreću.

Velik broj mladih svojim idejama, znanjima i aktivnostima doprinosi poboljšanju kvalitete života svojih zajednica te vjerujem da će tome doprinijeti i nedavno donesen Županijski program za mlade 2015—2018. koji je dobar temelj za rješavanje mnogobrojnih problema.

Ovim putem čestitam Međunarodni dan mladih svim članovima županijskog savjeta mladih, kao i svim mladima. Želim Vam da nastavite aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života ne samo mladih već i svih građana Koprivničko – križevačke županije.

Župan:
Darko Koren

Čestitka Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza.

Mladi su društvena skupina koju u Republici Hrvatskoj, prema Nacionalnom programu za mlade za razdoblje od 2014. do 2017. godine, čine svi građani Republike Hrvatske u dobi od 15 do 29 godina života.

Međunarodni dan mladih je ujedno dan kada se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu.

To je proslava u kojoj se ističe uloga mladih kao važnih sudionika u pokretanju pozitivnih promjena i u savladavanju brojnih izazova koji se danas nalaze pred mladima.

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza, Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije upućuje mladima na području Koprivničko-križevačke županije iskrene čestitke.

Predsjednik Županijskog savjeta mladih:
Dario Car