Čestitke i cvijeće uz poziv na ravnopravnost i oprez u prometu

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić je s djelatnicima Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Koprivničko-križevačke Ivankom Vusić i Zoranom Kapustom u petak 6. ožujka  sudjelovala u tradicionalnoj zajedničkoj akciji, kojom je obilježen Međunarodni dan žena. Uoči ovog dana su uz čestitke u Đurđevcu i Koprivnici dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu: pješakinjama, vozačicama bicikala i automobila. U križevačkoj akciji su sudjelovali načelnik Ivan Pukec, pomoćnik načelnika Dražen Šeliga  te dva policijska službenika.

Uz prigodne čestitke u razgovoru sa ženama predsjednica Rupčić je skrenula pažnju svim ženama na potrebu vlastitog angažmana u promicanju ravnopravnosti spolova i jačanja položaja žena u društvu.

“Pozivamo vas da pojedinačno radite na promicanju ravnopravnosti, ravnomjernoj raspodjeli kućanskih i obiteljskih obveza, uvažavanju žena u radnom okruženju i u društvenoj zajednici. Važno je da zajednički aktivno doprinosimo boljem položaju žena, da više napora ulažemo u napredak kompletnog društva i tako sebi i svojoj djeci osiguramo kvalitetniji život jer na taj način dajemo doprinos boljem društvu u cjelini”, kazala je Rupčić.

Djelatnici policije su kroz razgovor i podjelo m letaka motivirali sve sudionice u prometu na poštivanje prometnih propisa, kao i na oprez u prometu, što doprinosi većoj sigurnosti za sve. Akcija je jako dobro prihvaćena u javnosti pa je uz razna iznenađenja i životne priče žena bilo  radosti i smijeha ali i suza, a praćena je i na nacionalnoj razini.

Služba ureda župana